https://fysiovercruysse.nl/wp-content/themes/fysiovercruysse/images/logo-fysio-vercruysse.png

Behandelingen

Fysiotherapie
De fysiotherapeut richt zich op het behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat van de mens.
Tijdens het eerste contact zal er een vraaggesprek (anamnese) en een lichamelijke onderzoek plaatsvinden om vast te stellen welke stoornissen en beperkingen er zijn. Hierna wordt een behandelplan samengesteld. De therapeut speelt tijdens de therapie een ondersteunende rol, dat wil zeggen dat de patiënt verantwoordelijk is voor eigen genezing.
Sinds 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut zonder verwijzing van een huisarts of specialist, via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Komt u via directe toegankelijkheid bij de fysiotherapeut, dan wordt er een screening gedaan.
Screening is een proces dat de fysiotherapeut leidt tot de beslissing of verder fysiotherapeutisch onderzoek zonder tussenkomst van een arts geïndiceerd is. Bij screenen wordt door middel van gerichte vragen, testen of andere diagnostische verrichtingen binnen een beperkte tijd vastgesteld of er al dan niet sprake is van een binnen het competentiegebied van de individuele fysiotherapeut vallend patroon van tekens en/of symptomen. Het screeningsproces bestaat uit de aanmelding, inventarisatie van de hulpvraag, screening op ‘pluis/niet-pluis’ en informeren en adviseren.

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Het is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. Het is geen diepe weefselmassage. De behandeling is dus niet bedoeld om de diepere gelegen spieren in het lichaam te bewerken. Bij de ontspanningsmassage worden enkel de buitenste lagen van het lichaam gemasseerd.

Cupping massage
Cupping massage is een massagetechniek uit de Oosterse geneeswijzen waarbij vacuüm wordt gezogen op de huid. Door het vacuüm zuigen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel beter doorbloed. De eventuele afvalstoffen worden hierdoor makkelijker afgevoerd.
Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel een onaangenaam gevoel geven. Daar waar de cup is geplaatst kan een rode tot paarse verkleuring zichtbaar zijn (te vergelijken met een blauwe plek), die na een aantal dagen weer verdwijnt.

Beschikbaarheid

Voor behandelingen ben ik beschikbaar op woensdag, donderdag en zaterdag. Avondbehandelingen zijn op aanvraag elke werkdag mogelijk.

Contactgegevens

Heshuijzenstraat 5
4315 AZ Dreischor
T: 06 – 1207 1208
E: info@fysiovercruysse.nl

Bedrijfsgegevens

KvK-nr.: 63832836
BTW-nr.: NL002179515B69
IBAN: NL96 INGB 0703 0785 42
BIG-nr.: 29911219804